Navigeren door een brewpub-menu als wijnliefhebber kan ontmoedigend zijn. Het lijkt erop dat veel bierdrinkers ook van wijn houden, maar het omgekeerde is niet altijd waar. Als wijnliefhebber die getrouwd is met een bierfanaat, hebben bezoeken aan brewpubs mij jarenlang belemmerd. Waarom drinken ze niets anders dan bier? En wat moet een wijndrinker in deze situatie doen? Het antwoord is minder ingewikkeld dan het lijkt.

Het antwoord heeft meer te maken met staatsdrankwetten dan met vooroordelen. Hier in Michigan is het een bierpub of proeflokaal alleen toegestaan ​​om wijn, bier of sterke drank te verkopen die in eigen huis wordt geproduceerd. De verkoop van alcohol die door een andere fabrikant is geproduceerd, vereist een heel ander (en ingewikkelder om te verkrijgen) type drankvergunning. Vanwege beperkingen voor brouwerlicenties zijn niet alleen de brouwpubs in Michigan beperkt tot het verkopen van hun eigen product, ze zijn beperkt tot slechts één locatie.

Daarom is de kans klein dat uw lokale brouwerij iets anders serveert dan hun eigen brouwsel. Wees voorbereid om aan een bar te gaan zitten voor een groot bord met alleen maar schattige namen en alcoholgehalte voor verschillende IPA’s, lagers, ales en stouts. Wat is, gezien deze grimmige visie, een wijnliefhebber om te drinken?

Een goede eerste stap is om het smaakprofiel van bierstijlen te begrijpen. Te vaak zie ik wijndrinkers een pils bestellen (en teleurgesteld zijn), simpelweg vanwege de verwachting van een duurzame smaak en een lichte kleur. Pils in een brewpub zal heel anders smaken dan in massa geproduceerd Amerikaans pils. Het zal een hoog koolzuurgehalte hebben, met een zoet (of ‘moutig’) profiel en een afwerking die erg zuur kan zijn. Om deze redenen staat het pils meestal niet hoog op de lijst van bier voor wijnliefhebbers.

Als je een fan bent van extreem droge wijnen, dan is een IPA misschien iets voor jou. IPA staat voor India Pale Ale en wordt gekenmerkt door zijn intense ‘hoppige’ smaak. “Hop Heads” zijn op dit moment de rocksterren van de brewpub-wereld, en er wordt een steeds sterkere duw voor het hoppiest brouwsel rond. Een veel voorkomende opmerking over het drinken van een IPA gaat zoiets als “Ik heb het gevoel dat al het vocht uit mijn mond is gezogen.” IPA is niet alleen intens smaakvol, maar een deel van de stijl is ook dat het intens alcoholisch is, meestal in het bereik van 5-7 +%. Iets meer dan ongeveer 6% alcohol kan onmiddellijk worden gedetecteerd bij de eerste smaak. Net als een warme wijn hebben deze bieren een zeer hete smaak.