Misschien plant u een vrijgezellenfeest of vrijgezellenfeest … Edinburgh is een van de meest populaire bestemmingen in het VK voor hedonistische weekenduitstapjes! Voor een stad met slechts 477.000 inwoners hebben we een uitzonderlijk groot aantal pubs, bars, clubs en muzieklocaties.

Hoe overleven ze allemaal? Nou … een reden is dat de inwoners van Edinburgh echt zin hebben in plezier en graag hun haren laten zakken! Een andere reden is de schat aan feestbeesten van elders die naar Edinburgh worden getrokken om te zien of zijn reputatie zijn facturen waarmaakt!

Met zo’n enorme vari√ęteit om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen waar je heen gaat. Dat is waar deze pagina binnenkomt. Ik zal deze pagina opsplitsen in zes secties om de zaken duidelijk en to-the-point te houden: trendy bars, traditionele pubs, themabars, studentenbars en sportbars.

Natuurlijk kan ik niet absoluut elke opmerkelijke pub en bar in de stad Edinburgh behandelen. Zelfs een 70-jarige lokale man zou dat niet kunnen redden! Ik heb echter een behoorlijk aantal uitstekende pubs en bars in Edinburgh geselecteerd die je op weg helpen en je een idee geven van wat er beschikbaar is in deze geweldige stad.

Uit respect voor de geschiedenis en cultuur van mijn geboortestad, zal ik beginnen met onze nogal spuugende traditionele pubs. Als algemene vuistregel vindt u overal in de stad traditionele pubs, maar er is een overdreven aantal in de Grassmarket, aan de Royal Mile en in Rose Street, direct achter Princes Street.

Wat ooit een plaats van uitvoering was, is de Grassmarket nu een toevluchtsoord voor intieme, gezellige pubs met elk een grappige naam en karakter. Van pub naar pub springen is een eenvoudige taak, aangezien de kasteelkant van de Grassmarket praktisch een ononderbroken terrasvormig gebouw is met verschillende traditionele pubs. Houd er niet van? Ga naast de deur!

Ook interessant: gourmet vlees